Vés al contingut

Aquest és el primer número de la publicació que s'edita en paper i a la que també podeu accedir en format digital.

La Fundació Formació i Treball ha creat una revista que neix amb l'esperit compromès de visualització, recerca i divulgació de la feina que es realitza en el tercer sector en clau de justícia social i mediambiental.

(i)NCLUSIVA es va presentar el mes de desembre passat i editarà tres números anuals i més de 30 pàgines. Més informació a formacioitreball.org

Salut mental Garraf AFAMMG ha participat a la primera Jornada "Justa-Ment: repensem la justícia - Salut Mental" que va celebrar-se el dia 6 de febrer

La jornada es va fer al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) de Barcelona, organitzada per AFATRAC, Associació de Familiars d'Afectats per Trastorns de Conducta i sorgeix de la necessitat de reflexionar i debatre conjuntament entre els àmbits de justícia, salut i famílies pel que fa al joves amb problemes de salut mental que en algun moment han tingut conductes delictives.

La Jornada ha estat enregistrada i pot veure's a YouTube i podeu ampliar la informació aquí.

El grup de senderisme en una sortida

El senderisme és una de les activitats que ActivaMent Garraf-Penedès fa de forma continuada. Amb el grup de senderisme es fan sortides els dissabtes, algunes de les quals ens requereixen més preparació i esforç i d'altres són més fàcils.

El grup té molt bona acollida i està incrementant el nombre de participants i està obert a tothom que vulgui participar per gaudir dels paisatges de la comarca i del bon ambient del grup.

Consulteu la la nostra pàgina de Facebook de ActivaMent per informació actualitzada i per posar-vos en contacte amb nosaltres.

Dates exposició: fins el 3 de març

Lloc: CAPI Baix-a-Mar, a la plaça dels Boleranys 5

Horari: de dilluns a divendres de 8.00h a 20.00h.

“Col·lectiva d’Art Diversa i Genuïna” és una exposició de peces artístiques creades per persones usuàries del Taller d’Arts Plàstiques del Club Social Garraf d’ATRA.

Es pot visitar fins el dimarts 3 de març al CAPI Baix-a-Mar, en el seu horari d'atenció al públic que és de 8 del matí a 8 del vespre.

Més informació al lloc web d'ATRA

Els voluntaris de la Fundació Sant Antoni Abat han participat en el curs

"Posa't les ulleres interculturals" és un curs adreçat a entitats organitzat per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la Fundació Surt i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Fundació Sant Antoni.

Un dels objectius del curs és com fer front als rumors que sorgeixen relacionats amb la població immigrada, només pel fet de ser-ho, sobretot els relacionats amb un tracte preferent a l'hora de sol·licitar ajuts socials.

Podeu ampliar la informació del curs i visualitzar un vídeo a la web de la Fundació.

El passat dia 3 de desembre de 2019 es va celebrar el Dia Internacional del Voluntariat, a l'auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú. Aquesta celebració ha suposat un reconeixement a totes aquelles persones que col·laboren des del teixit associatiu de la nostra ciutat, fent tasques en els diferents àmbits de voluntariat: social, esportiu, educatiu, d’oci i temps lliure, mediambiental o sociosanitari.

Durant l'acte, es va fer entrega dels Premis Voluntariat, convocats anualment per la Generalitat de Catalunya.

Compartim amb vosaltres el vídeo recull de l’acte que ens han fet arribar des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

També us deixem el link al vídeo Connecta't al voluntariat, que es va presentar durant aquesta celebració, i ha comptat amb la participació de 17 entitats de voluntariat de diferents àmbits.

El gener de 2019 l'Ajuntament va impulsar el Punt de Voluntariat, a través de la Regidoria de Participació. Des d'aquest servei s'informa sobre les entitats i projectes de voluntariat que hi ha a la ciutat i s'assessora les persones interessades a fer un voluntariat, oferint formació i acompanyant-les en l'experiència. Des del Punt del Voluntariat també s'ofereix a les entitats formació, acompanyament en la redacció del projecte de voluntariat de l'entitat i difusió de les crides de persones voluntàries.

El 3 de desembre es celebra el Dia Internacional del Voluntariat i amb motiu d'aquesta celebració s'ha organitzat un acte el mateix dimarts dia 3 de desembre a l'Auditori Eduard Toldrà, a les 19 h.

Es presentarà el vídeo Connecta’t al Voluntariat de Vilanova i la Geltrú, en el que han participat 17 entitats de voluntariat de la ciutat, es farà entrega del XXVI Premi Voluntariat de la Generalitat de Catalunya 2019, i es lliuraran els premis del 1r. concurs fotogràfic Capta el voluntariat.

Si voleu assistir podeu reservar les vostres entrades a l’Oficina d’entitats – Punt de Voluntariat entitats@vilanova.cat.

Més informació al portal d'entitats:

És possible tenir una vida pròpia i plena més enllà de la discapacitat física?

L'EXPOSICIÓ

Durant els propers 15 dies tindrem a Vilanova aquesta exposició fotogràfica, en la que persones amb discapacitat física ens mostren, des de la seva vida quotidiana, la defensa de la diversitat i del dret a viure amb plena autonomia.

En la seva majoria, les persones que protagonitzen les imatges són usuàries del Servei d'Assistent Personal de la Federació ECOM, moviment associatiu de la discapacitat física i patologies que poden provocar mobilitat reduïda.

L'exposició es pot visitar al Centre Cívic La Geltrú - Salvador Massana i es en l'horari següent: dilluns, dimarts i divendres de 10 a 12 h.; i de dilluns a dijous de 17 a 20 h.

EL DOCUMENTAL

El dijous 28 de novembre, a les 18 h. es projectarà el documental, també al Centre Cívic La Geltrú - Salvador Massana, amb un col·loqui posterior.

El documental mostra la necessitat i la capacitat d'autonomia de les persones amb discapacitat física. Ens interroga sobre com ens veiem i com ens afecta la mirada dels altres i ens ape·la a defensar el dret de totes les persones a decidir sobre la seva pròpia vida i a tenir les mateixes oportunitats.

El col·loqui serà presentat i moderat per professionals de l'àrea d'autonomia personal i vida independent de la Federació ECOM i protagonistes del documental.

L’Enxarxa’t és un projecte de suport i acompanyament per promoure i facilitar la inserció sociolaboral de persones amb trastorn mental del Garraf, d'entre 16 i 65 anys.

Aquest projecte treballa aspectes previs a la inserció laboral desenvolupant un pla individual d’activitats per potenciar l’autonomia i la participació en l’entorn comunitari.

Aquest és un projecte nou presentat conjuntament per cinc entitats membres de la Mesa: Atra, Associació de Persones amb Discapacitat del Garraf, AFAMMG, ActivaMent i l'Ajuntament de Vilanova i que ha estat subvencionat per l'Obra Social de la Fundació "La Caixa"

La presentació serà el dilluns 18 de novembre de 2019, a les 10 h. a la sala d'actes de l'IMET (carrer de la Unió 81-87, Vilanova i la Geltrú)