Vés al contingut

Us presentem un seguit d'activitats programades a les bibliotques de VNG, amb la finalitat d'establir directrius/pautes per aconseguir que totes les biblioteques siguin inclusives.

Programa d’activitats gener 2017 – Biblioteca Armand Cardona Torrandell

Totes aquestes activitats es realitzaran a la biblioteca Armand Cardona Torrandell i s'acompanyaran, entre els dies 2 i 30 de gener, de les exposicions de fons El calaix de la diversitat, una selecció de recursos infantils i juvenils adaptats a diferents necessitats lectores: llengua de signes, lectura fàcil, sistema pictogràfic, audiollibres, etc.; i recursos sobre inclusivitat, seleccions de DVD's, còmics, enllaços per visionar projectes a l'aula multimèdia, com la sèrie Peixos i el tràiler del curt Palabras de Caramelo, i notícies al blog.

Del 2 al 30 de gener a la biblioteca Armand Cardona Torrandell. EXPOSICIÓ DE FONS:

El calaix de la diversitat. Selecció de recursos infantils i juvenils adaptats a diferents necessitats lectores: llengua de signes, lectura fàcil, sistema pictogràfic, audiollibres... Exposició emmarcada en el projecte Biblioteques Inclusives que promou el Servei de Biblioteques de la Generalitat i que serà itinerant durant el 2017 per totes les biblioteques de la zona Penedès-Garraf.

Recursos sobre inclusivitat. Seleccions de DVD’s, còmics, enllaços per visionar projectes a l’aula multimèdia, com la sèrie Peixos i el tràiler del curt Palabras de Caramelo, i notícies al blog.

Dijous 12 de gener a les 19h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell. XERRADA: "WebSèrie Peixos" i el llibre "La Saviesa dels mites", dos projectes de inclusivitat. Dins el cicle de xerrades Projectes de Inclusivitat. En una mateixa xerrada es presentaran dos projectes. El primer és Peixos, un projecte audiovisual, una sèrie-web de nou capítols en torn als deu minuts de durada cadascun, que mostra les peculiaritats de la comunitat sorda, els seus costums i la seva llengua a través de l’humor i d’una història d’amor i misteri. La producció de Peixos ha significat una veritable experiència d'integració, ja que ha estat realitzada per un equip mixt de persones sordes i oïdores. El segon és la publicació del llibre de filosofia La Saviesa dels mites, el volum 1 de la col·lecció Història de la filosofia, de Pablo de Navarro García i de Josep M. Segimon i Valentí, una publicació de la Fundació Privada Institut de la Llengua de Signes de Catalunya. A càrrec de Pablo Navarro, autor del llibre i director de la sèrie, Josep Maria Segimon, autor del llibre, actor de la sèrie i Frank Vidiella, il·lustrador i actor dels audiovisuals del llibre.

Dissabte 14 de gener a les 10.30h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell. HORA DEL CONTE: "Ballmanetes. Contes i cançons en llengua de signes per a nadons". A càrrec de Cesca Mestres, de l’editorial El Cep i la Nansa. Activitat destinada a estimular l’atenció dels nadons i l’aprenentatge de la llengua de signes catalana a través de la narració d’un conte i cançons de falda. Activitat familiar adreçada a infants de 0 a 2 anys.

Dijous 19 de gener a les 19h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell. XERRADA: "Literatura per a tots". Dins el cicle de xerrades Projectes d'Inclusivitat. A càrrec de Raul Perez, escriptor i membre de l'associació de Persones amb Discapacitat del Garraf i de Rupert Medina, coordinador de l'Associació. La xerrada ens aproparà una experiència en el món de l'escriptura. En col·laboració amb l'Associació de Persones amb Discapacitat del Garraf.

Dissabte 21 de gener a les 11h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell. TALLER FAMILIAR: "Lectoescriptura en Braille". A càrrec d’Héctor Grao, coordinador de l’Associació ONCE Vilanova i la Geltrú. El Braille és un sistema de lectura i escriptura tàctil pensat per a persones cegues. Mitjançant el taller, descobrireu el funcionament d'aquest codi. Activitat adreçada a infants a partir de 8 anys. Places limitades. Inscripció prèvia per parella (un adult i un infant) a la Biblioteca a partir del 2 de gener.

Dissabte 28 de gener a les 12h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell. HORA DEL CONTE: "Martí" d’Alaine Agirre, text, i Maite Gurrutxaga, il·lustració. A càrrec de la seva autora. Recentment ha obtingut el Premi Lazarillo 2015, en la modalitat d’Àlbum il·lustrat, convocat per la Organització Espanyola pel Llibre Infantil i Juvenil (OEPLI). Conte que amb la seva expressivitat i sensibilitat dels personatges fa un homenatge a la diferència i a la innocència.

Martí és el meu millor amic. Però ell no és com els altres. Li agrada menjar maduixes, però pel nas. Li encanta vestir camises, però amb tots els botons ben cordats. I atrapar insectes amb el bastó al pati, per guardar-se’ls a la butxaca. I les croquetes se les menja de nou en nou, ni més ni menys. Col·labora: editorial La Topera.

CLUB DE LECTURA fàcil per a persones amb discapacitat a càrrec de Susana Peix (adreçat a joves i adults amb discapacitat intel·lectual) (Dia i hora a concretar segons la demanda. Consultar a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell) INSCRIPCIÓ OBERTA.

Per més informació, us podeu posar en contacte amb les biblioteques de VNG:
Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell: per correu electrónic, b.vilanovag.act@diba.cat o al telèfon de contacte 938159121
Biblioteca Municipal Joan Oliva, per correu electrónic, b.vilanovag.jo@diba.cat o al telèfon de contacte 938932039