Vés al contingut

Del 6 de febrer al 4 de març s'oferiran tres revistes a tothom qui porti un litre de llet per a l'Economat de VNG

 

Després de la iniciativa “Llibres x 1€: col·labora amb La Marató” amb la que enguany es van aconseguir 415€ per ajudar la investigació de l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals, la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú enceta una nova edició del projecte col·laboratiu “Llet x Revistes”, que s'organitza conjuntament amb l'Economat de VNG.

A partir del 6 de febrer i fins al 4 de març, i coincidint amb la renovació del fons de publicacions periòdiques existent a les biblioteques municipals, s'oferiran tres revistes a les persones que portin un litre de llet per a l'Economat.
s tracta d'una manera solidària de donar sortida a totes les revistes que es retiren de l'arxiu periòdicament, posant-les a disposició de la ciutadania que hi pugui estar interessada. La campanya “Llet per revistes” és un nou exemple de com equipaments d'àmbits molt diferents poden fer possible un treball en xarxa que generi aliances i noves propostes a la nostra ciutat.

L'Economat està gestionat per Càritas de Vilanova sota la modalitat d'un supermercat, on les persones i famílies, derivades des dels Serveis Socials municipals, poden anar a buscar una quantitat d'aliments predeterminada i escollir, amb un sistema de punts, els productes que més s'ajusten a les seves necessitats. Aquests sistema garanteix un complement a l'alimentació bàsica de les famílies de Vilanova i la Geltrú amb ingressos insuficients o nuls.

Tant el projecte “Llet x Revistes” com el “Llibres x 1 euro: col·labora amb La Marató” són iniciatives solidàries impulsades per les biblioteques amb l'objectiu d'ajudar els més desafavorits i fer visible la tasca de les biblioteques com un agent actiu de caire social.

Un altre exemple d'aquestes accions és “Converteix els teus llibres en llibres solidaris!”, en col·laboració amb els Serveis Socials de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i amb diverses entitats locals.
Aquesta iniciativa canalitza els usuaris que volen fer donatius de llibres a les entitats socials sense ànim de lucre de la ciutat que recullen llibres i els venen per tal d'obtenir recursos per a diferents projectes socials a Vilanova i la Geltrú.
Les entitats que participen en aquest projecte són l'Associació ALÈ, l'associació Amics de la Gent Gran, la Mensa del Cor de Càritas i l'associació Garraf Petit.