Vés al contingut

Aquest dilluns 14 d’octubre, l’entitat Amics de la Gent Gran ha estat la protagonista del programa El tema del dia de Canal Blau FM.

El projecte Amics de la Gent Gran es va originar a França l’any 1946 amb el lema “Les flors abans que el pa” amb el que es volia significar que els afectes i les emocions són prou importants per tenir-les presents a banda de les altres necessitats.

Durant la mitja hora de programa la responsable de l’entitat, Antònia Tamayo i les voluntàries Pepi Borrego i Esperança Artero han explicat què és i a què es dedica l’entitat, que es pot resumir en dues grans línies d’actuació: acompanyament emocional a persones grans que pateixen soledat emocional, i promoció del voluntariat social.

Us deixem amb aquest enllaç on podreu escoltar tota l’entrevista

Volem convidar-vos a reflexionar des d'on i com pensem l'exclusió i de retruc, la inclusió social i ho farem en el decurs d'aquesta jornada que es celebrarà el dimecres 13 de novembre a l'EPSEVG.

Sota el títol "Qui ets sense els teus privilegis? La trampa de la inclusió en un món excloent" us presentem la IX Jornada de la Inclusió Social a Vilanova i la Geltrú, una jornada en la que haurem d'experimentar amb les nostres pròpies conviccions i creences i que, de ben segur, no es deixarà indiferents.

Volem preguntar-nos quin paper tenim cadascú de nosaltres en l'exclusió de l'altre, i començarem amb una ponència que ens portarà a analitzar factors com la “normalitat” i la “homogeneïtat” per intentar una resposta a aquesta pregunta; continuarem amb tallers vivencials simultanis que, de diferents maneres, ens portaran a experimentar i reflexionar en primera persona sobre les nostres identitats, la interseccionalitat i les desigualtats, el paper del reconeixement mutu en la diversitat, o el paper de les noves tecnologies en aquest nou paradigma de relacions complexes ple de privilegis i desavantatges invisibles.

Aquest és el PROGRAMA de la jornada. Us podeu inscriure fins el dia 10 de novembre a través d'aquest FORMULARI. Més informació a https://www.vilanova.cat/convivim/jornada_inc