Vés al contingut

El 3 de desembre es celebra el Dia Internacional del Voluntariat i amb motiu d'aquesta celebració s'ha organitzat un acte el mateix dimarts dia 3 de desembre a l'Auditori Eduard Toldrà, a les 19 h.

Es presentarà el vídeo Connecta’t al Voluntariat de Vilanova i la Geltrú, en el que han participat 17 entitats de voluntariat de la ciutat, es farà entrega del XXVI Premi Voluntariat de la Generalitat de Catalunya 2019, i es lliuraran els premis del 1r. concurs fotogràfic Capta el voluntariat.

Si voleu assistir podeu reservar les vostres entrades a l’Oficina d’entitats – Punt de Voluntariat entitats@vilanova.cat.

Més informació al portal d'entitats:

És possible tenir una vida pròpia i plena més enllà de la discapacitat física?

L'EXPOSICIÓ

Durant els propers 15 dies tindrem a Vilanova aquesta exposició fotogràfica, en la que persones amb discapacitat física ens mostren, des de la seva vida quotidiana, la defensa de la diversitat i del dret a viure amb plena autonomia.

En la seva majoria, les persones que protagonitzen les imatges són usuàries del Servei d'Assistent Personal de la Federació ECOM, moviment associatiu de la discapacitat física i patologies que poden provocar mobilitat reduïda.

L'exposició es pot visitar al Centre Cívic La Geltrú - Salvador Massana i es en l'horari següent: dilluns, dimarts i divendres de 10 a 12 h.; i de dilluns a dijous de 17 a 20 h.

EL DOCUMENTAL

El dijous 28 de novembre, a les 18 h. es projectarà el documental, també al Centre Cívic La Geltrú - Salvador Massana, amb un col·loqui posterior.

El documental mostra la necessitat i la capacitat d'autonomia de les persones amb discapacitat física. Ens interroga sobre com ens veiem i com ens afecta la mirada dels altres i ens ape·la a defensar el dret de totes les persones a decidir sobre la seva pròpia vida i a tenir les mateixes oportunitats.

El col·loqui serà presentat i moderat per professionals de l'àrea d'autonomia personal i vida independent de la Federació ECOM i protagonistes del documental.

L’Enxarxa’t és un projecte de suport i acompanyament per promoure i facilitar la inserció sociolaboral de persones amb trastorn mental del Garraf, d'entre 16 i 65 anys.

Aquest projecte treballa aspectes previs a la inserció laboral desenvolupant un pla individual d’activitats per potenciar l’autonomia i la participació en l’entorn comunitari.

Aquest és un projecte nou presentat conjuntament per cinc entitats membres de la Mesa: Atra, Associació de Persones amb Discapacitat del Garraf, AFAMMG, ActivaMent i l'Ajuntament de Vilanova i que ha estat subvencionat per l'Obra Social de la Fundació "La Caixa"

La presentació serà el dilluns 18 de novembre de 2019, a les 10 h. a la sala d'actes de l'IMET (carrer de la Unió 81-87, Vilanova i la Geltrú)

La Fundació Privada Sant Antoni Abat va lliurar el divendres 25 d'octubre els Premis Lalo, en la seva segona edició. Aquests premis reconeixen els millors Treballs de Recerca de batxillerat de Vilanova i la Geltrú.

Els treballs escollits pel jurat dels premis com a guanyadors tenen com a temàtica l’origen de la vida, el moviment espiritista i el cinema feminista i estan dotats cada un amb 1.000€.

En segon lloc es van premiar recerques sobre la diagnosi a través del color de la sang, el flabiol i la cobla, i la integració social i laboral de les persones amb discapacitat, dotats cada un amb 500€.

L’acte va ser presidit per la Sra. Olga Arnau, alcaldessa de la ciutat i també la presidenta de la Fundació Sant Antoni Abat. L'alcaldessa va destacar la projecció del jovent de la ciutat que es demostra en la qualitat dels treballs.

La gerent de la Fundació, Sra. Dolors Camacho, va agrair la feina del jurat, el suport de les empreses col·laboradores, i va destacar l'orgull que representa per la Fundació poder convocar aquests guardons.

El president del jurat, Sr. Joan Gómez, va destacar la tasca dels docents per “estimular i guiar els processos d’aprenentatge que marcaran el tarannà de les noves generacions” i va animar els joves a tenir “entusiasme, constància i dedicació en allò que feu”.

Més informació sobre l'acte d'entrega dels guardons a fundacioabat.cat