Vés al contingut

Oficines de la Fundació Casa d'Empara al carrer Llibertat número 30

El pla estratègic de la Fundació Casa d’Empara defineix com a visió l'atenció a les persones grans en totes les fases del seu envelliment, no només quan ja estan a residència o centre de dia; l'objectiu és treballar per fer possible que les persones grans puguin estar el màxim temps en el seu entorn.

Aquest plantejament ha portat, entre d’altres, al projecte de construcció d’habitatges per a persones grans amb baixa dependència, una iniciativa pionera a la ciutat. Els habitatges, amb capacitat per a dues persones cadascun, estan dissenyats sense barreres arquitectòniques i tenint en compte les necessitats de les persones grans.

Per més informació hem recuperat a la notícia emesa per Canal Blau TV el passat mes de novembre en la que Núria Martorell, treballadora social de la Fundació, parla d'aquest projecte.

Veure entrevista

Els esmorzars de l'Associació ALÉ

Segurament coneixeu o heu sentit a parlar de CAFÈ CALIU, una iniciativa de l'Associació Alé per oferir un esmorzar diari, sa i equilibrat, a persones que es troben en situació o risc d'exclusió social.

A banda del fet d'oferir l'esmorzar, aquest servei fa possible un espai d’interacció que permeti l'atenció i intervenció de professionals d’Integració Social amb les persones usuàries, i la creació d'un espai obert a la participació ciutadana, institucions i entitats que vulguin col·laborar de forma directa o indirecta amb Cafè Caliu.

L'horari de CAFÈ CALIU és de dilluns a divendres de 8 a 10 del matí, al Centre Cívic La Geltrú

Amics de la Gent Gran

La soledat no desitjada durant la vellesa, un fenomen complex objecte de les polítiques públiques és l’última investigació del Observatorio de la soledad, una iniciativa de @AmigosMayoresES i @Amicsgentgran, per analitzar i comprendre les causes i conseqüències de la soledat no desitjada durant la vellesa. Envellir, avui dia, res o poc té a veure amb el que significava fa unes dècades. La jubilació, la pèrdua de la parella o l’emancipació dels fills, els processos d'individualització i urbanització accelerada, les transformacions culturals i tecnològiques ... són alguns dels factors que incideixen en la soledat no desitjada.

Sota el títol La soledat ara és cosa de tots/es, l'Observatori de la Soledat ha publicat tres articles al blog d'actualitat de amigosdelosmayores.org, per donar a conèixer i entendre una situació que, actualment, afecta de forma majoritària les persones grans. Si voleu llegir-los podeu fer-ho des d'aquests enllaços:

Aquest és el primer número de la publicació que s'edita en paper i a la que també podeu accedir en format digital.

La Fundació Formació i Treball ha creat una revista que neix amb l'esperit compromès de visualització, recerca i divulgació de la feina que es realitza en el tercer sector en clau de justícia social i mediambiental.

(i)NCLUSIVA es va presentar el mes de desembre passat i editarà tres números anuals i més de 30 pàgines. Més informació a formacioitreball.org

Salut mental Garraf AFAMMG ha participat a la primera Jornada "Justa-Ment: repensem la justícia - Salut Mental" que va celebrar-se el dia 6 de febrer

La jornada es va fer al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) de Barcelona, organitzada per AFATRAC, Associació de Familiars d'Afectats per Trastorns de Conducta i sorgeix de la necessitat de reflexionar i debatre conjuntament entre els àmbits de justícia, salut i famílies pel que fa al joves amb problemes de salut mental que en algun moment han tingut conductes delictives.

La Jornada ha estat enregistrada i pot veure's a YouTube i podeu ampliar la informació aquí.

El grup de senderisme en una sortida

El senderisme és una de les activitats que ActivaMent Garraf-Penedès fa de forma continuada. Amb el grup de senderisme es fan sortides els dissabtes, algunes de les quals ens requereixen més preparació i esforç i d'altres són més fàcils.

El grup té molt bona acollida i està incrementant el nombre de participants i està obert a tothom que vulgui participar per gaudir dels paisatges de la comarca i del bon ambient del grup.

Consulteu la la nostra pàgina de Facebook de ActivaMent per informació actualitzada i per posar-vos en contacte amb nosaltres.

Dates exposició: fins el 3 de març

Lloc: CAPI Baix-a-Mar, a la plaça dels Boleranys 5

Horari: de dilluns a divendres de 8.00h a 20.00h.

“Col·lectiva d’Art Diversa i Genuïna” és una exposició de peces artístiques creades per persones usuàries del Taller d’Arts Plàstiques del Club Social Garraf d’ATRA.

Es pot visitar fins el dimarts 3 de març al CAPI Baix-a-Mar, en el seu horari d'atenció al públic que és de 8 del matí a 8 del vespre.

Més informació al lloc web d'ATRA

Els voluntaris de la Fundació Sant Antoni Abat han participat en el curs

"Posa't les ulleres interculturals" és un curs adreçat a entitats organitzat per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la Fundació Surt i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Fundació Sant Antoni.

Un dels objectius del curs és com fer front als rumors que sorgeixen relacionats amb la població immigrada, només pel fet de ser-ho, sobretot els relacionats amb un tracte preferent a l'hora de sol·licitar ajuts socials.

Podeu ampliar la informació del curs i visualitzar un vídeo a la web de la Fundació.