Vés al contingut

Reconeixement a les empreses i entitats que fan possible l’Economat de VNG

 

L'Ajuntament i Càritas reben les empreses i entitats que col·laboren amb l'Economat

El mes de març farà un any que va entrar en funcionament l'Economat de Vilanova i la Geltrú, i ja són 38 les empreses i entitats que s'hi ha volgut sumar. A més de les que hi van voler participar des de l''inici, al llarg del 2015 s'hi han afegit 17 noves entitats, que des d'avui ja llueixen el seu logo a l'apartat de col·laboradors de l'Economat.

En un acte públic d'agraïment, els representants d'aquestes empreses han pogut conèixer de primera mà el funcionament de l'espai, i han rebut un distintiu d'establiment col·laborador per col·locar al seu establiment.

La regidora de serveis Socials, Gisela Vargas, s'ha mostrat molt satisfeta perquè un 60 per cent dels aliments que arriben a l'Economat prové de les donacions de particulars, entitats i empreses. Sense aquesta solidaritat, aquests aliments s'haurien de comprar.
"Aquest és un projecte d'assistència, però també de prevenció, perquè organitza activitats com els tallers d'economia domèstica, i té un objectiu que va més enllà, que seria el de poder-lo tancar algun dia perquè ja no és necessari. El què hem d'aconseguir és evitar la cronificació de la pobresa, i generar oportunitats de treball perquè tothom pugui tenir una vida digna".

Acte Economat generalPer la seva banda, el coordinador de Càritas a Vilanova, Ramon Carbonell, ha destacat la "confiança i complicitat absoluta entre Càritas i els serveis socials de l'Ajuntament per ajudar els que més ho necessiten. Tenim un objectiu comú, i això s'ha pogut demostrar al llarg d'aquest temps".
Carbonell ha parlat de la importància de la solidaritat d'empreses i entitats de la ciutat, ja que l'ampli teixit associatiu ha sabut donar resposta i ha col·laborat en la sensibilització, amb activitats com els recaptes, els donatius o el voluntariat. També ha destacat l'alta implicació de les escoles i instituts de la ciutat.

L'acte també ha comptat amb la presència del director de Càritas Diocesana a Sant Feliu, Joan Torrens, que s'ha mostrat orgullós de poder celebrar un esdeveniment com aquest, amb un projecte en que s'ha implicat tota la ciutat.

Després del lliurament dels distintius, l'alcaldessa Neus Lloveras ha recordat que "el primer objectiu del projecte era donar aquest servei amb més dignitat i qualitat. S'ha aconseguit amb escreix, i no només això: s'ha convertit en un projecte d'èxit rotund, en un projecte de ciutat, que ha enriquit la nostra societat". Lloveras ha volgut fer una agraïment als 140 voluntaris, a totes les empreses i entitats col·laboradores, a la gent que col·labora en els recaptes, i la ciutadania de Vilanova i la Geltrú en general remarcant que aquest és un projecte que reuneix tres valors essencials, com la cooperació, la col·laboració i la transversalitat.

L'Economat és un projecte de ciutat que suma el màxim d'agents i de vincles d'aliança de profit mutu. Les 17 empreses i entitats que s'hi ha sumat al llarg dels darrers mesos són: Supermercats JR, L'hortet del baix, Granier, Biblioteca Joan Oliva, Biblioteca Armand Cardona, CSP, La Daurada, AquaSport Clubs, XTerra, Congelats La Sirena, Lidl – CUB, Venca, La locomotora, carnisseria Marie France, Associació de Joves Tric, Can Batadet i Pich&Putt Portal d'en Roc.

Què és l'Economat
L'Economat de VNG és un servei social de distribució d'aliments gestionat sota la modalitat d'un supermercat. És projecte co-construit i co-liderat per Càritas i per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, al que s'hi sumen 25 empreses, 140 persones voluntàries, i 10 entitats que col·laboren de manera permanent amb l'organització d'actes de sensibilització i suport. Des de la seva concepció l'Economat aposta per tenir un valor afegit: ser un espai amb un clar component preventiu, inclusiu, generador d'aprenentatge, de xarxa i de vincles. L'Economat, més enllà de la distribució d'aliments, és un servei de tota la ciutat.
Actualment, després de gairebé un any de funcionament, atén 600 famílies usuàries, més de 2.000 persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *