Vés al contingut

Bona acollida de la iniciativa per donar part de la roba i joguines del mercat de Segona Mà al projecte Cafè Caliu

 

La catorzena edició del Mercat de Segona Mà i d'Intercanvi, que es va celebrar aquest diumenge a la rambla de Sant Jordi de Vilanova i la Geltrú va ser tot un èxit. En total hi van participar 340 paradistes que van oferir els seus productes a un gran nombre de persones, que no només provenien de la ciutat, sinó també de les viles i comarques veïnes, i que no es van voler perdre l'esdeveniment. Aquesta fira ha estat organitzada per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

L'organització valora molt positivament la ubicació del marcat a la rambla de Sant Jordi ja que permet optimitzar les tasques de càrrega i descàrrega, així com l'aparcament per als gairebé 5.000 visitant que freqüenten aquesta fira. La quinzena edició del Mercat de Segona Mà està prevista pel 6 de març de 2016.

A més de les parades, el mercat va comptar amb la presència de dos punts d'informació de la moneda social "La Turuta" i el Banc del Temps. En aquest sentit, el pagaments al mercat es van poder fer, si així es desitjava, amb aquesta moneda social. L'espai de productes esportius de segona mà, gràcies a la col·laboració de Decathlon i del Juanita's Festival, va acomplir les expectatives previstes

El que si va gaudir d'una gran acollida va ser el fet que el Mercat de Segona Mà i d'Intercanvi esdevingués en un mercat solidari. Es va recollir la roba i les joguines, que al final del matí no s'havien venut, a favor del projecte social Cafè Caliu de l'Associació Alè. Aquesta experiència va ser un èxit total i es va arribar a recollir una quantitat de joguines i roba que l'organització no tenia prevista. També va funcionar durant tot el matí, de manera continuada l'Espai Kids Ambiental, amb l'inflable Reciclar saltant, una atracció dirigida als més petits.

El Mercat també va acollir l'Espai d'emprenedors sostenibles, fruit de l'acord entre el Servei de Medi Ambient i l'IMET per fomentar les pràctiques i els valors de l'emprenedoria en un marc de sostenibilitat ambiental. Les escoles participants van valorar molt positivament l'experiència educativa i els ingressos obtinguts. La Deixalleria Mòbil, amb el vehicle equipat amb un servei de recollida de residus domèstics, també va tenir un gran us per part dels expositors i dels visitants.14

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *