“La soledat és cosa de tots/es”

Amics de la Gent Gran

La soledat no desitjada durant la vellesa, un fenomen complex objecte de les polítiques públiques és l’última investigació del Observatorio de la soledad, una iniciativa de @AmigosMayoresES i @Amicsgentgran, per analitzar i comprendre les causes i conseqüències de la soledat no desitjada durant la vellesa. Envellir, avui dia, res o poc té a veure amb el que significava fa unes dècades. La jubilació, la pèrdua de la parella o l’emancipació dels fills, els processos d’individualització i urbanització accelerada, les transformacions culturals i tecnològiques … són alguns dels factors que incideixen en la soledat no desitjada.

Sota el títol La soledat ara és cosa de tots/es, l’Observatori de la Soledat ha publicat tres articles al blog d’actualitat de amigosdelosmayores.org, per donar a conèixer i entendre una situació que, actualment, afecta de forma majoritària les persones grans. Si voleu llegir-los podeu fer-ho des d’aquests enllaços: